ING Bank: URGENT Avertisment care ii Vizeaza pe Toti Clientii Romani

ING Bank URGENT Avertisment Vizeaza Toti Clientii Romani

ING Bank, una dintre cele mai mari banci din Romania in momentul de fata, are foarte multi clienti vizati de un avertisment pe care ei ar trebui sa il aiba imediat in vedere, pentru ca o serioasa problema ii poate afecta substantial. Din pacate, in ultima perioada Romania a fost vizata de o serie de atacuri cibernetice, care continua, iar mai jos puteti vedea ca si clientii ING Bank sunt vizati de email-uri de tip phishing.

ING Bank ne-a avertizat in repetate randuri sa nu dam crezare email-urilor de acest gen care ne spun diverse lucruri, in general urgente, cea mai recenta campanie de tip phishing spunandu-le romanilor ca li s-ar face automat donatii din conturi pentru refugiatii din Ucraina. Acum lucrurile revin la metodele clasice de speriat oamenii, clienti ING Bank fiind “alertati” in legatura cu o presupunsa conectare neautorizata la contul lor de catre o persoana necunoscuta.

ING Bank: URGENT Avertisment care ii Vizeaza pe Toti Clientii Romani

ING Bank URGENT Avertisment Vizeaza Toti Clientii Romani bresa

ING Bank trimite SMS-uri cu alerte de acest gen, dar nu le cere vreodata oamenilor sa se logheze in vreo pagina, asa cum se intampla in acest email, cerandu-le in schimb sa contacteze serviciul sau pentru relatii cu clientii pentru a rezolva problema. In acest email li se cere oamenilor sa acceseze un website in care sa isi introduca datele pentru a confirma ca sunt adevaratii detinatori ai contului de la ING Bank, dar datele introduse in acel website ajung la hackeri.

ING Bank nu poate sa previna, sau sa opreasca, aceste tipuri de campanii frauduloase, iar uneori nici nu ii poate ajuta pe clienti sa isi recupereze banii, daca ei au fost furati de catre hackeri, asa ca e foarte important sa fiti extrem de vigilenti. Campaniile sunt similare, si au cam intotdeauna la baza ideea de a ii speria pe oameni sa faca actiuni pe care in mod normal nu le-ar face, iar ING Bank ne atentioneaza intotdeauna sa fim extrem de vigilenti in legatura cu ceea ce se intampla.

ING Bank are pe website-ul sau foarte multe informatii cu privire la atacurile de acest gen, si cu privire la ceea ce ar trebui sa facem pentru a fi in siguranta, asa ca nu trebuie decat sa ne uitam la acele informatii, si sa le respectam, pe cat posibil.