Misiune de Neutralizare a Armatei Romane la Sfantu Gheorghe

Misiune Neutralizare Armatei Romane Sfantu Gheorghe

Armata Romana a anuntat ca a executat o misiune de neutralizare a unei lovituri de aruncator de granede care a fost gasita pe plasa din Sfantu Gheorghe, ea fiind necesara pentru ca nicio persoana sa nu fie ranita de catre ea.

“Neutralizarea unei lovituri de aruncător de grenade găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe.

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

După apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).

Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române.

Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii. La acest moment, echipa este încă în deplasare către locație. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii.”