Parlamentul European Pregateste Noi Masuri pentru Protejarea Copiilor Refugiati din Ucraina

Parlamentul European Pregateste Noi Masuri Protejarea Copiilor Refugiati Ucraina

Parlamentul European vrea sa faca mai multe pentru a-i ajuta pe copiii care fug de razboiul din Ucraina, dar care ar putea deveni tinte ale traficantilor de persoane, si care ar putea fi exploatati in diverse tari europene, un pericol extrem de mare.

Parlamentul European explica in clipul video de mai jos ce fel de planuri exista pentru a-i ajuta pe copiii care ar putea ramane fara ajutorul autoritatilor chiar si in tarile prin care trec in drumul lor din Ucraina spre tarile din Vestul Europei.

“Parlamentul European a discutat marți cu Consiliul și Comisia despre ce poate face UE 🇪🇺pentru a proteja copiii care fug din calea războiului din Ucraina, în special împotriva traficului și exploatării.

În urma activării, la 3 martie, a statutului de protecție temporară pentru refugiații din Ucraina, care le acordă drepturi de ședere temporară și acces la educație și la piața forței de muncă, Comisia și președinția franceză a Consiliului lucrează la un plan de 10 puncte pentru a consolida răspunsul comun la nivel european.

Mâine va avea loc votul pentru această rezoluție.

Urmăriți videoclipul pentru mai multe informații.”