Android: ALERTA Emisa pentru Telefoane, Decizia Luata de Google

Android ALERTA Emisa Telefoane Decizia Luata Google

Android este din nou in centrul unei alerte extrem de serioase care vizeaza milioane de telefoane din intreaga lume in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o problema majora confirmata oficial. Cei de la Google au descoperit ca zeci de aplicatii disponibile in Google Play Store extrageau informatii din telefoanele Android ale oamenilor, astfel ca au decis sa le stearga din cadrul magazinului de aplicatii inainte ca ele sa poata face si mai mult rau.

Android are milioane de aplicatii in Google Play Store, iar printre cele care s-au dovedit a fi malitioase se numara unele din diverse categorii, cu functionalitati care mai de care mai banale, inclusiv unele pentru rugaciuni. Aplicatiile contineau un software de spionare a telefoanelor care a fost facut de catre o companie din SUA, iar dezvoltatorii de aplicatii pentru Android care il foloseau erau platiti de catre aceasta companie, primind si ei anumite date colectate de catre ele.

Android: ALERTA Emisa pentru Telefoane, Decizia Luata de Google

Android este folosit de catre miliarde de oameni din intreaga lume, iar aplicatiile despre care vorbim acum au fost descarcate de peste 60 de milioane de ori din Google Play Store. Cu un numar atat de mare de descarcari, e destul de clar ca exista milioane de oameni care si-au instalat aplicatiile in propriile telefoane Android, iar fara sa stie, ei au avut datele extrase de catre cei care au creat aceasta aplicatie, ceea ce desigur ca este o mare problema.

Android este un sistem de operare foarte complex, insa exista destui care vor sa profite de orice fel de libertate oferita de catre tehnologia pe care compania Google a gandit-o pentru telefoanele folosite de oameni. In aceasta situatie, Google nu are vreo vina, iar asta pentru ca software-ul de spionare a fost bine ascuns in aplicatiile pentru Android, si a fost descoperit doar prin analizarea atenta a unora dintre ele, probabil dupa ce un dezvoltator a divulgat ce se intampla.

Android este folosit de atat de multi oameni incat toate aplicatiile cu acest software au fost descarcate de 60 de milioane de ori, dupa cum v-am spus deja, iar milioane de oameni probabil ca inca le folosesc, desi software-ul nu ar mai extrage date din telefoane.