Android: Milioane de Oameni cu Telefoane Vizati de o ALERTA foarte Serioasa

Android Milioane Oameni Telefoane Vizati ALERTA Serioasa

Android este din nou in centrul atentiei in intreaga lume dupa ce o noua alerta foarte importanta a fost declasanta, ea vaizand oamenii care folosesc acest sistem de operare in telefoane, si toata lumea ar trebui sa fie foarte atenta la ea. Vorbim despre un nou tip de malware pentru Android care are denumirea Octo, iar din pacate el este capabil sa preia controlul total asupra telefoanelor, fiind gandit pentru a fura informatii bancare ale oamenilor.

Android poate fi exploatat de catre creatorii acestui malware chiar si de la distanta, iar asta pentru ca Octo le ofera posibilitatea de a controla dispozitivele oamenilor fara ca acestia sa stie ce se intampla in realitate. Totul se face de la distanta multumita unei conexiuni deschise de catre telefoanele cu sistem de operare Android care au fost infectate cu Octo, iar lista de comenzi care pot fi rulate de catre hackeri este una suficient de mare.

Android: Milioane de Oameni cu Telefoane Vizati de o ALERTA foarte Serioasa

Android Milioane Oameni Telefoane Vizati ALERTA Serioasa panou comanda

Android are un sistem numit MediaProjection, iar acesta permite transmiterea in timp real de informatii cu tot ceea ce se intampla in telefoane, iar hackerii au acces la tot ca si cum ar vedea un livestream de pe ecranul telefonului. Pentru a ascunde ca fac hackerii, malware-ul seteaza luminozitatea ecranelor telefoanelor Android la zero, si dezactiveaza complet notificarile, astfel ca de la distanta acestia pot face orice vor in dispozitive.

Android are exploatate toate sistemele gandite pentru beneficiul utilizatorilor, iar hackerii pot sa controleze telefonul ca si cum ar face-o utilizatorul obisnuit, cu “gesturi”, “apasari de ecran”, introducerea de texte, sau chiar glisari pe ecran. SMS-urile sunt automat interceptate de catre Octo, el permite accesarea oricaror aplicatii din telefonul cu Android, si permite folosirea lor cu toate functiile integrate, iar asta pune intr-un foarte mare risc oamenii obisnuiti.

Android e imposibil de securizat, la fel ca orice alt software, dar problemele cele mai mari apar de obicei din cauza utilizatorilor care isi infecteaza singuri dispozitivele instaland aplicatii din magazine neautorizate.