Exercitiile Armatei Romane Continua in Romania cu IGSU

Exercitiile Armatei Romane Continua in Romania cu IGSU

Armata Romana continua seria exercitiilor in perioada aceasta, doar ca de aceasta data nu le face impreuna cu militarii altor tari care au ajuns in Romania in cadrul dislocarii de trupe NATO, ci cu angajatii ISU Brasov, exercitiul avand in vedere stingerea de incendii.

“Exercițiu în comun, militarii din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” cu colegii din I.S.U. Brașov.

În parcul cu tehnica militară a Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, a fost identificat un incendiu la unul dintre vehiculele parcate, cu risc major de propagare și la tehnica învecinată. A fost alertată imediat formațiunea de stingere a incendiilor din cadrul brigăzii, concomitent cu anunțarea la 112 și solicitarea unei autospeciale de stingere a focului.

Pe timpul intervenției cu forțe proprii, a fost găsit un militar în stare inconștientă și în nevoie de asistență medicală de specialitate.

Acesta a fost scenariul jucat în cadrul exercițiului de stingere a incendiilor, în comun cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei”din Brașov. În cadrul exercițiului au fost implicate în prima fază, elementele proprii de prevenire și stingere a incendiilor alături de structura medicală, ulterior fiind implicate și elemente specializate de stingere a focului și de acordare a primului ajutor și evacuare medicală aparținând I.S.U. Brașov.

Scopul acestui exercițiu a fost de a instrui personalul în vederea formării deprinderilor necesare pentru reducerea efectelor generate de un posibil incendiu și stabilirea nivelului de cooperare cu structurile specializate ale I.S.U. Brașov.”