Ministrul Energiei: Informarile Oficiale de Ultim Moment, Deciziile pentru Romani

Ministrul Energiei Informarile Oficiale Ultim Moment Deciziile Romani

Ministrul Energiei a transmis o serie de informari de ultim moment pentru milioane de romani din toata tara, decizii extrem de importante fiind luate pentru noi de catre autoritati, iar asta pentru ca se cauta in continuare proiecte importante pentru cumpararea si productia de energie.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea si despre sprijinul financiar oferit pentru ajutarea unui judet din Romania in ceea ce priveste cumpararea de pacura pentru producerea de energie termica, fiind deschise si foarte multe proiecte pe baza de energie ca parte a PNRR.

“Israel Electric Company este cea mai mare companie de energie care produce, transportă și distribuie energie electrică în Israel. În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi am discutat despre proiecte de colaborare și despre implicarea acesteia în proiecte de investiții din energie, în România.

Întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins. În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiță – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz și Răzvan Popescu CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES și alte tehnologii.

În această dimineață am avut un dialog foarte bun cu reprezetanții companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel. Le-am transmis că suntem interesați de diversificarea surselor de aprovizionare și putem importa LNG, din Israel, via Egipt. Trebuie să valorificăm toate oportunitățile pentru întărirea securității energetice a României.

Sprijin financiar pentru încălzirea Severinului. Colegul meu Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat astăzi repartizarea sumei de 1,304,788 lei către primăria municipiului Drobeta Turnu – Severin. Este vorba de subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția de păcură necesară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru luna martie.

Municipiului Drobeta Turnu Severin a mai primit bani pentru compensarea costurilor legate de achiziția de păcură necesară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, respectiv: Pentru luna noiembrie a fost alocată suma de 3.702.476 lei, luna decembrie: 5.912.945 lei, luna ianuarie: 2.791.372 lei, luna februarie: 2.673.205 lei.”