Comisia Europeana Avertizeaza Privind Dezinformarile din Rusia

Comisia Europeana Avertizeaza Dezinformarile Rusia

Comisia Europeana le transmite romanilor din toata tara o foarte importanta avertizare cu privire la dezinformarile care vin din Rusia in legatura cu razboiul din Ucraina, una dintre ele avand in centru masacrul de la Bucea, unul care a socat intreaga planeta.

Comisia Europeana vorbeste despre faptul ca la televiziunile din Rusia sunt difuzate reportaje video in care se arata scenete filmate de rusi pentru a incerca sa demonstreze irealul, adica faptul ca la Bucea nu a avut loc un masacru, si ca totul a fost inscenat de Ucraina, dar realitatea este mult mai tragica.

“Atenție la dezinformare!

Kremlinul susține că războiul nu este real iar crimele din Bucea au fost regizate.

Nu este prima dată când acesta se folosește de imagini din filme, jocuri video și de mărturii false pentru a-și susține campania de dezinformare, conform EU vs Disinformation.

De exemplu:

La 7 aprilie, canalul „Russia 24” a difuzat un material video cu un manechin pentru a pretinde în mod fals că masacrul de la Bucea a fost regizat.

Realitate: Filmarea provenea de la un platou de televizune rusesc de lângă Sankt Petersburg, conform EU vs Disinformation.”