Ministrul Energiei: Anunturile de Ultima Ora, Deciziile pentru Milioane de Oameni

Ministrul Energiei Anunturile Ultima Ora Deciziile Milioane Oameni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o vizita pe care el o face in Israel zilele acestea pentru a discuta despre noi parteneriate vis-a-vis de reducerea dependente energetice fata de Rusia.

Ministrul Energiei a vorbit in cadrul acestor intalniri atat cu unele companii private, cat si cu omologul sau din Israel, totul intr-o incercare de a aduce in Romania mai multe optiuni pentru a scapa de dependenta de gazul rusesc, dar si de a aduce energie electrica mai ieftina pentru intreaga populatie incepand de anul viitor.

“Astăzi am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Israel Karine Elharrar- קארין אלהרר . Am discutat despre întărirea relațiilor bilaterale și extinderea parteneriatului în domeniul energiei. Totodată, i-am transmis că țara noastră este interesată de diversificarea surselor și a rutelor de aprovizionare a gazelor naturale, dar și de investiții pe care să le facă companiile din Israel în România.

Karine Elharrar a transmis că Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-și reduce dependența de gazul rusesc. La Institutul Național pentru Export din Israel am avut discuții cu reprezentanții companiilor care au soluții inovatoare pentru domeniul energiei.

Le-am transmis că suntem deschiși spre dezvoltarea relațiilor bilaterale și a celor comerciale și i-am invitat să vină să facă investiții în România. Astăzi am vizitat o comunitate agricolă independentă din punct de vedere energetic, care are propriile surse de producere a energiei regenerabile: eolian, solar, hidro și stocaj.

Este uimitor cum această mică comunitate de 160 de familii a reușit să devină independentă energetic și își desfășoară activitatea fără să polueze și cu costuri mai mici.

În acest proiect s-au implicat cei de la compania Doral – Energy, care investește mult în energie regenerabilă și inovare. Sunt pregătiți să investească și în România, 600 – 700 de milioane de euro în producția de energie regenerabilă și, totodată, au transmis că doresc să se implice în proiecte de agro – energie pentru a-i ajuta pe fermierii români să devină independenți energetic.”