Noi Soldati ai Armatei Romane Trimisi in Polonia ca Parte a NATO

Noi Soldati Armatei Romane Trimis Polonia Parte NATO

Armata Romana a anuntat trimiterea unui prim grup de militari catre Polonia ca parte a misiunii de asigurare a prezentei inaintate consolidate in flancul Nord Estic al NATO, acestia facand parte din Detasamentul 3 de Aparare Antiaeriana Ptaissa.

Armata Romana trebuie sa trimita in mod regulat diverse forte de lupta in cadrul grupurilor NATO care sunt stationate in tari din diverse zone ale Europei, iar asta in conditiile in care si tara noastra primeste militari ai altor tari in schimb pentru cei trimisi.

“Primii „Gheparzi Transilvani” ai rotației a XI-a au plecat spre Polonia.

La începutul acestei săptămâni, primul zbor cu militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XI-a, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa”, a plecat de pe aeroportul militar din Câmpia Turzii cu destinația Polonia.

Aceștia au ca misiune asigurarea prezenței înaintate consolidate din flancul Nord Estic al Alianței NATO, în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, pentru descurajarea oricărei potențiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia, din anul 2016.

După o perioadă de pregătire intensă, care a început anul trecut în luna decembrie, a sosit momentul ca cei 100 de ,,Gheparzi Transilvani” din detașament să-şi înceapă misiunea, unii cu zâmbetul pe buze, alții mai tăcuți si liniștiți.

Pe timpul celor șase luni de misiune, artileriștii antiaerieni vor participa la exerciții și activități de instruire alături de militari americani, britanici, croați și polonezi, în cadrul cărora vor fi testate și validate tehnicile, tacticile și procedurile exersate, cu scopul îmbunătățirii coeziunii și creșterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

Misiune ușoară tuturor!

Vă asteptăm cu drag acasă!”