Armata Romana se Antreneaza cu Soldatii Francezi Trimisi de NATO

Armata Romana se Antreneaza cu Soldatii Francezi Trimisi de NATO

Soldatii Armatei Romane se antreneaza cu soldatii francezi trimisi de catre NATO in Romania, autoritatile dorind ca tre ei sa eixste o colaborare cat mai buna in eventualitatea in care un conflict ar izbucni in Romania.

“Instrucție în comun în zona Lunca de Sus.

După cum știm, în această perioadă, în țara noastră se află și militari francezi care fac parte din Forța de Răspuns a NATO, dislocați în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022.

Pe parcursul acestei săptămâni, militari români aparținând Batalionului 22 Vânători de Munte „Ciresoaia” din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” se instruiesc alături de aliații francezi din Batalionul 27 Chasseurs, executând activități de instruire force on force în garnizoana Lunca de Sus.

Aceștia au oportunitatea de a cunoaște modul de a coopera pe linie de instrucție și de a face schimb de cunoștințe de specialitate, executând exerciții tactice specifice terenului muntos împădurit.

Rezultatele acestor instruiri comune se vor concretiza în îndeplinirea misiunilor și în realizarea interoperabilității în cadrul NATO.

Prezent la festivitatea de deschidere a exercițiului, comandantul brigăzii, colonelul Nicolae Oros, le-a urat bun venit militarilor francezi și, totodată, a transmis tuturor succes și reușite în activitățile planificate.

„În echipă, cu echipa, pentru echipă!”

„En equipe, avec l’equipe, pour l’ equipe!””