Planeta Venus: Anunturile Oamenilor de Stiinta care au UIMIT Intreaga Lume

Planeta Venus Anunturile Oamenilor Stiinta UIMIT Intreaga Lume

Planeta Venus reintra in atentia lumii intregi dupa ce o serie de anunturi extrem de importante cu privire la corpul cosmic au fost facute, si ne arata ceva ce putini credeau ca se va mai intampla foarte curand pentru omenire. Mai exact, planeta Venus va fi vizata de noi misiuni de explorare care vor fi lansate de catre diverse agentii spatiale, iar asta in conditiile in care ea nu a mai fost explodata de catre omenire de foarte multa vreme.

Planeta Venus ar urma sa fie explorata de catre omenire din nou pentru a se vedea daca exista, sau nu, viata acolo, chiar si sub forma de microbi, sau bacterii, iar asta pentru ca e improbabil sa existe semne de viata in vreo alta forma. Misiunile care sunt gandite in momentul de fata pentru a explora planeta Venus variaza de la sonde care sa ajunga in atmosfera sa, si pana la nave spatiale care sa ramana la distanta fata de suprafata, si sa faca poze de la altitudine.

Planeta Venus: Anunturile Oamenilor de Stiinta care au UIMIT Intreaga Lume

Planeta Venus este vizata si de unele misiuni extrem de ambitioase, mai exact acestea isi propun sa aduca pe Pamant probe din atmosfera sa, ceva ce este foarte greu de realizat, dar ceva care ar fi extrem de important. Acest tip de misiune ar fi desfasurata in paralel cu altele care ar monitoriza atmosfera pe care o are planeta Venus, si care ar trimite pe Pamant doar date preluate de la o varietate de senzori care ar fi montati pe sondele trimise in atmosfera planetei.

“Sperăm că acesta este începutul unei noi paradigme în care mergeți ieftin, mai des și într-un mod mai concentrat. Există aceste mistere persistente pe Venus pe care nu le putem rezolva cu adevărat decât dacă ne întoarcem acolo direct.

Oamenii de știință care studiaza exoplanetele au început să realizeze că, dacă nu înțelegem diferențele Pământ-Venus în propriul nostru sistem solar, cum vom putea determina ce începem să vedem în clase de planete din alte părți? A fost o lovitură în braț pentru comunitatea Venus”, a declarat Grinspoon pentru Space.com. „Este un fel de „adevăr de bază” pe care îl putem obține din propriul nostru sistem solar.”

Planeta Venus este mult prea fierbinte pentru a-i fi analizata suprafata, ceva ce multi deja stiti, insa asta nu inseamna ca nu pot fi facute monitorizari din atmosfera sa, ori chiar din afara acesteia. Misiunile acestea au luat, cel putin in parte, nastere dupa ce anul trecut au aparut numeroase controverse cu privire la posibila existenta a vietii in atmosfera pe care o are planeta Venus, acele teorii fiind infirmate la doar cateva luni dupa ce au aparut, fara pre amulte surprize.

Planeta Venus va ramane in atentia multor oameni de stiinta in viitorul nu foarte indepartat, asa ca ramane sa vedem ce anume va mai fi dezvaluit in legatura cu ceea ce se intampla acolo.