Andrei Baciu: Semnal de Alarma de Ultim Moment, Atentionare pentru Romani

Andrei Baciu trage un foarte serios semnal de alarma, secretarul de stat vorbindu-le romanilor din intreaga tara despre ceva care nu ar trebui sa fie ignorat de catre niciunul dintre noi, iar asta deoarece informatiile false de pe internet ne pot afecta sanatatea intr-o extrem de mare masura.

Andrei Baciu vorbeste si despre sacrificiile facute de catre personalul medical in timpul pandemiei de Coronavirus, plus oportunitatile foarte mari de investitii care exista in momentul de fata multumita banilor disponibili prin intermediul PNRR pentru dezvoltarea Romaniei in cursul urmatorilor ani.

“Cred ca oricine este constient de sacrificiile personale pe care le-au facut nu numai medicii, ci tot corpul medical. Toti cei care au fost in spitale, in centrele de vaccinare, in ambulante, in situatii de urgenta, toti oamenii acestia un an si jumatate nu au fost acasa, nu au fost alaturi de copii, dedicandu-si timpul exclusiv pentru o situatie exceptionala.

Si aici lucrurile sunt imperfecte, iar autoritatile centrale si locale trebuie sa se concentreze sa faca tot ce se poate. Acum sunt aceste oportunitati importante, prin fonduri europene, din PNRR, de exemplu. Domeniul medical are alocata o suma foarte mare, o suma de 2.85 de miliarde de euro care trebie cheltuite.

Ele trebuie folosite in investitii serioase, si ne dorim sa schimbam cat se poate de mult la fata sistemul de sanatate pana in 2026. O mare parte din acesti bani merg catre infrastructura, un punct sensibil al sistemului de sanatate. Vor fi si alte fonduri europene, vor fi si alte oportunitati locale.

Sunt si posibilitati de finantare la nivel local, dar cred ca lucrurile importante sunt sa ducem lucrul la sfarsit. Sa incepem proiecte, sa imbunatatim si sa schimba lucruri, insa sa finalizam aceste lucruri. La fel de importanta este partea de acces la informatie, iar ea trebuie adusa foarte serios in atentie in cadrul fenomenului de fake news.

In momentul de fata, cand te doare ceva, care e primul lucru pe care il faci ? Iei telefonul si cauti pe Google “ma doare…”. Nu e o problema ca facem lucrul acesta, insa nu aceasta trebuie sa fie actiunea determinanta pentru decizia pe care o vom lua. Adica daca ai citit ceva pe internet intr-un domeniu atat de afectat de fake news, trebie sa fii atent.”