DSU Romania: Cum Functioneaza Integrat SMURD si Serviciul de Ambulanta Salaj

DSU Romania Cum Functioneaza Integrat SMURD si Serviciul de Ambulanta Salaj

DSU Romania prezinta modul in care functioneaza integrat Serviciul de Ambulanta Salaj si SMURD pentru a salva vietile romanilor, totul facand parte din campania de prezentare a modului in care serviciile de urgenta lucreaza in mod integrat pentru binele oamenilor.

“Un alt exemplu care întărește și mai mult ideea că doar împreună, prin eforturile comune și integrate ale serviciilor de urgență aflate în coordonarea DSU, putem salva vieți s-a petrecut în cursul zilei de azi, în județul Sălaj.

Miercuri dimineaţă, printr-un apel la 112, dispeceratul integrat Sălaj care reunește personal din cadrul ISU și Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj a fost anunțat pentru dislocarea de resurse în vederea intervenției de urgență la un caz medical grav petrecut în localitatea Valcău de Jos.

Imediat, la fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de la Garda Nuşfalău care a găsit victima ( o persoană vârstnică, de sex feminin) în comă.

În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) Jibou. Odată preluat pacientul, acesta a fost intubat de către medicul care deservea elicopterul SMURD, fiind mai apoi asistat de acesta pe tot parcursul zborului până la predarea victimei către ambulanța SAJ Sălaj.

Colegii de la Ambulanță au transportat în siguranță pacientul la UPU-SMURD Zalău pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impuneau acestuia.

Acest caz prezentat mai sus oferă imaginea a ceea ce numim noi sistemul integrat de urgență. Cu eforturile comune ale medicilor ( SMURD și Ambulanță), paramedicilor, piloților , dispecerilor ISU și SAJ, respectiv medicilor și asistenților din cadrul UPU-SMURD, toată această angrenare de forțe are un singur scop, salvarea vieții cetățenilor.”

author avatar
Redactia iDevice.ro