Exercitiile Armatei Romane Continua cu Soldatii Fortelor NATO

Exercitiile Armatei Romane Continua cu Soldatii Fortelor NATO

Armata Romana isi continua exercitiile impreuna cu fortele aliate ale NATO care sunt prezente in Romania in aceasta perioada, iar asta pentru ca exista interes foarte mare ca soldatii sa fie pregatiti de orice in contextul razboiului din Ucraina, fiind extrem de importanta implicarea lor in tara noastra.

Armata Romana face exercitii cu multi dintre soldatii trimisi in Romania in ultimii ani de zile, si a facut asta chiar dinainte ca razboiul din Ucraina sa inceapa, scopul fiind ca soldatii nostri si cei aliati sa lucreze impreuna cat mai bine, si sa fie pregatiti pentru orice fel de situatie de lupta ar putea avea in fata.

“Rotația a treia de instrucție alături de aliatul francez

A venit rândul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș, să desfășoare instrucția în comun cu vânătorii de munte francezi din Batalionul 27 Chasseurs Alpins.

Prima zi de instrucție a celor două structuri a debutat cu alpinism și instrucția alpină, desfășurată în poligonul de alpinism Cheile Râșnoavei. Militarii români și francezi au amenajat diferite direcții de cățărare, rapel și traversare brână.

Această experiență a oferit un bun prilej militarilor de a compara tehnicile și procedurile de cățărare folosite de cele două structuri de vânători de munte, în perioada următoare aceștia urmând să desfășoare exerciții tactice de nivel pluton și trageri cu armamentul din dotare.”