Guvernul Romaniei: Tinerii Romani sunt Optimisti in Legatura cu Viitorul UE

Guvernul Romaniei Tinerii Romani Optimisti Legatura Viitorul UE

Guvernul Romaniei citeaza datele unui recent eurobarometru care ne spune faptul ca trei sferturi dintre romani sunt optimisti in legatura cu viitorul Uniunii Europene, cifra fiind una foarte mare, mult mai mare decat in alte state din cadrul uniunii.

“Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european. Am primit, azi, de Ziua Națională a Tineretului, cea mai frumoasă confirmare și mă bucur enorm să aflăm din cel mai recent Eurobarometru, că majoritatea tinerilor români înțeleg și simt beneficiile de care se bucură ca cetățeni europeni.

Trei sferturi dintre tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și arată o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă. Marea lor majoritate – 74% – sunt satisfăcuți cu viața pe care o duc, iar peste 60% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcția bună în viața personală.

Faptul că 70% dintre tineri sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au ne determină pe noi, cei care azi guvernăm, să continuăm și să dezvoltăm politicile publice care să încurajeze tinerele generații să rămână și să își dezvolte carierele și afacerile în România.

Sistemul de educație, situația economică, șomajul, locuințele, mediul înconjurător și schimbările climatice sunt priorități ale tinerilor noștri, deci și ale noastre.

Folosirea șansei enorme a celor 80 de miliarde de euro – bani europeni care vor ridica standardele serviciilor publice și vor crește oportunitățile de dezvoltare a mediului antreprenorial – se dovedește a fi, în aceste condiții, un angajament pe care administrația publică, Executivul, trebuie să îl îndeplinească pentru a nu dezamăgi tânăra generație, pentru care implementăm, deja, cadrul unui viitor mai bun, la noi acasă, în România Europeană, care susține valorile euro-atlantice.”