OMS: Anuntul Important despre Subtulpinile BA.4 si BA.5 ale Omicron

OMS Anuntul Important Subtulpinile BA.4 BA.5 Omicron

OMS monitorizeaza cu foarte mare atentie noi versiuni ale variantei Omicron a Coronavirus, mai exact subtulpinile BA.4 si BA.5, acestea fiind descoperite in principal in Africa de Sus, acolo unde a aparut varianta Omicron pentru prima oara, si iata ca tot acolo se extinde problema cu subtulpini noi.

OMS spune ca deocamdata nu a descoperit vreo crestere in ratele de spitalizare generate de catre aceste subtulpini BA.4 si BA.5 ale Omicron, si nici nu stie daca severitatea cazurilor este mai ridicata decat in situatia subtulpinilor circulante, asa ca e nevoie de mai multe analize.

OMS se asteapta ca informatii mai multe in legatura cu BA.4 si BA.5 sa apara in perioada urmatoare pe masura ce noi secventieri vor fi facute nu doar in Africa de Sud, ci si in alte zone de pe glob, asta desigur daca amorteaza relaxarii nu va face uitate aceste masuri foarte importante.

Coronavirus inca se raspandeste in intreaga lume, pandemia nu a trecut, iar ceea ce vedem in Africa de Sud este ca varianta Omicron genereaza subtulpini noi, dar ramane de vazut daca ele pot trece peste imunitatea generata de catre infectare, sau vaccinare, mai repede de perioada de 6 luni.