Ce Atributii are DSU Romania si Cum S-au Schimbat in Anul 2020

Ce Atributii are DSU Romania Cum S-au Schimbat Anul 2020

DSU Romania a publicat mesajul de mai jos intr-o incercare de a ne arata cum au evoluat atributiile sale din anul infiintarii si pana in momentul de fata, iar asta pentru ca in cursul anului 2020 a fost adoptata o noua lege care a modificat unele dintre atributiile institutiei.

DSU Romania a facut in ultima perioada o serie de informari pentru a le spune oamenilor cum functioneaza, iar asta din cauza numeroaselor informatii care au aparut in ultima vreme, si pe care conducerea institutiei le considera a nu chiar atat de corecte.

“În următoarea perioadă vom încerca să prezentăm succint cele mai relevante acțiuni pe care DSU, alături de structurile aflate în coordonare, le-a întreprins în scopul de a forma, perfecționa și consolida ceea ce astăzi numim sistem integrat de urgență.

Realizăm aceste infograme, dat fiind faptul că în ultima perioadă au apărut informări eronate în spațiul public referitoare la activitatea noastră, mai precis pe tema atribuțiilor noastre pe linia asistenței medicale de urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență, încă de la înființare, în 2014 are atribuții clare, reglementate prin actele normative aflate în vigoare, pe linia asistenței medicale de urgență‼️

Coordonarea operațională a medicinei de urgență este realizată de DSU, încă din 2014!”