Mesajul lui Raed Arafat privind Cazurile Grave in care se Implica Salvatorii SMURD

Mesajul Raed Arafat Cazurile Grave Implica Salvatorii SMURD

Raed Arafat vorbeste despre cazurile grave in care se implica salvatorii SMURD in Romania, discutand si despre afirmatii facute de catre Alexandru Rafila vis-a-vis de procentul urgentelor care ajung sa fie alocate SMURD, reiterand ceea ce a mai spus, ca fiecare viata conteaza.

“Acest caz face parte din asa pretinsele numai 9% din cazurile sistemului de urgenta rezolvate de SMURD!

Trei ani a durat pregatirea colegilor piloti si a echipelor medicale impreuna si cu salvamontistii ca sa coboare cu troliul si sa execute astfel de misiuni extrem de delicate. Trei ani si o implicare directa a Serviciului de Salvare Aeriana REGA din Elvetia, printr-un proiect finantat de Confederatia Elvetiana.

Si ne lasa de inteles intr-un comunicat al Min. Sanatatii ca SMURD este neseminficativ pentru ca rezolva doar 9%. Lasand la o parte ca procentul este unul gresit si comparatia este facuta tendentios, chiar daca am vorbi de 9%, fiecare viata conteaza.

SMURD nu intervine la codul verde ci intervine la cazurile de cod rosu si eventual galben. Nu poti compara mere cu pere. O sa venim cu date concrete despre activitatea sectorului de urgenta unde fiecare componenta din acest sector are importanta ei si nu poate fi inlocuita!”