Parlamentul European a Extins Valabilitatea Certificatului COVID

Parlamentul European Extins Valabilitatea Certificatului COVID

Parlamentul European a votat si adoptat o rezolutie pentru prelungirea valabilitatii certificatului COVID, documentul care in unele state atesta vaccinarea, sau vindecarea in urma infectiei generate de COVID-19, sau testarea pentru a se confirma lipsa infectiei.

Parlamentul European a adoptat acest document pentru a se impune restrictii de circulatie, dar si pentru a se facilita transportul europenilor in diverse tari fara a fi nevoie de carantina, iar acum el va urmeaza sa fie folosit pana in 30 iunie 2023, cel mai devreme.

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului Covid cu încă un an!

Europarlamentarii au hotărât menținerea certificatului digital Covid încă 12 luni, până la 30 iunie 2023.

În plus, aceștia vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului după o perioadă de 6 luni de la extensie, după decembrie 2022, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC) și Comitetului pentru Securitatea Sănătății (Health Security Committee – HSC).

Înainte de a efectua o călătorie în afara României, vă rugăm să consultați pagina dedicată condițiilor de călătorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.