VIDEO: Fortele Aeriene, Navale, Speciale ale Armatei Romane la Trojan Footprint 22

VIDEO Fortele Aeriene Navale Speciale Armatei Romane Trojan Footprint 22

Fortele Aeriene, Navale, pentru Operatii Speciale ale Armatei Romane au participat recent la Trojan Footprint 22, ceea ce autoritatile descriu ca fiind una dintre cele mai complexe activitati de instruire a militarilor din Romania, totul pentru a le mentine capacitatea de a participa in misiuni.

Armata Romana prezinta in clipul video de mai jos si cum s-a desfasurat acest exercitiu militar la bordul puitorului de mine si plase Viceamiral Constantin Bălescu, exercitiul fiind desfasurat in comun cu operatori ai SUA, Marii Britanii si Irlandei de Nord.

“Forţele Aeriene Române , Forțele Navale Române și Forțele pentru Operații Speciale Române la Trojan Footprint 22.

Una dintre cele mai complexe activități de instruire a militarilor din Forțele pentru Operații Speciale Române s-a desfășurat luni, 9 mai, la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Operatorii din Forțele Navale pentru Operații Speciale Române🇷🇴, în comun cu operatori din Statele Unite ale Americii și din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au desfășurat o secvență de acțiune directă asupra unei nave țintă aflată în mișcare, reprezentată de puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, în cadrul exercițiului Trojan Footprint 22.

Militarii din FOS au acționat pe mare dar și din aer de la bordul unui elicopter IAR-330 Puma din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Exercițiul Trojan Footprint 22 este planificat și coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) și va oferi unităților implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain” ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operații Speciale terestre, aeriene şi navale. Trojan Footprint 22 se desfășoară simultan în Bulgaria, Croația, Estonia, Georgia,”