Ministrul Transporturilor: Anuntul de Ultima Ora privind Autostrada Sibiu – Pitesti

Ministrul Transporturilor Anuntul Ultima Ora Autostrada Sibiu Pitesti

Ministrul Transporturilor anunta vesti foarte bune pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca ne-a confirmat in mod oficial faptul ca lucrarile la autostrada Sibiu – Pitesti se desfasoara in conditii tot mai bune in aceasta perioada.

Ministrul Transporturilor spune ca lucrarile avanseaza intr-un ritm accelerat pe multe zone ale autostrazii, ceea ce desigur ca este o veste excelenta, iar asta pentru ca dupa ce va fi gata, va conecta Nadlacul de Bucuresti cu o autostrada completa.

“Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 (Sibiu-Boița)- Viaductul Tălmăcel. Lucrările avansează aici într-un ritm foarte bun, ca pe întregul șantier al acestei secțiuni. Constructorii serioși ne sunt parteneri și facem tot ce este legal posibil să îi ajutăm pentru derularea proiectelor.

Astăzi, a fost desemnat câștigătorul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu- Pitești! Este ultima porțiune a autostrăzii care nu are deocamdată un contract semnat. Am verificat stadiul lucrărilor pe secțiunea 5 și constructorul m-a asigurat că va recupera ușoarele întârzieri la lucrări! Știm că situația provocată de inflație nu e simplu de gestionat, însă Guvernul a aprobat o ordonanță importantă în acest sens și vor urma alte măsuri pentru a nu fi oprit ritmul de lucru din șantiere!

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești! Parte a tronsonului care traversează Carpații, Secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km: – Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni, – Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului. Asocierea italiano-română care a câștigat acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3: – 95 de poduri și pasaje, 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie), 1 Nod rutier la Cornetu, 1 Nod rutier la Văleni, 1 Ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 Secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate: Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023. Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027. Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului. Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.”