Soldatii Trupelor Montane ale Armatei Romane se Antreneaza cu cei Francezi, Belgieni

Soldatii Trupelor Montane Armatei Romane Antreneaza Francezi Belgieni

Soldatii romani continua exercitiile cu soldatii francezi si belgieni din cadrul NATO, doar ca astazi ii vedem in muntii Romaniei, acolo unde fac exercitii specifice trupelor montane, acestea putand fi extrem de importante in caz de conflict militar, asa ca pregatirea lor constanta este esentiala.

In ultimele luni soldatii romani au avut mai multe exercitii de pregatire facute impreuna cu soldatii altor tari care fac parte din NATO, iar asta pentru ca ei sa poata coopera cat se poate de bine impreuna in situatiile in care este nevoie de interventia lor.

„De pe potecile munților Alpi, pe cărările înguste ale munților Carpați, militarii francezi, belgieni și români, deși vorbesc limbi diferite, folosesc același limbaj al tehnicilor specifice trupelor montane.

Comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, colonelul Nicolae-Gabriel Oros, alături de comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte ,,Cireșoaia”, locotenent-colonelul Mihai Pop, s-au folosit de puterea exemplului pentru a insufla militarilor spiritul nobil al cățăratului, al rapelului și funicularului pe crestele montane.

Unul din scopurile acestor activități este de a confirma interoperabilitatea în cadrul NATO.

Aceste activități prevăzute în programele de instruire la nivelul Alianței Nord-Atlantice au scopul de a consolida interoperabilitatea structurilor NATO, astfel încât, deși vorbim limbi diferite, acțiunile militare și misiunile încredințate să se desfășoare sub același  limbaj specific militarilor.

,,În echipă, cu echipa, pentru echipă”

„En equipe, avec l’equipe, pour l’ equipe!””