Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Hotarare Importanta la Nivel Inalt Anuntata Oficial

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Hotarare Importanta Nivel Inalt Anuntata Oficial

Ministrul Sanatatii a facut un anunt de ultima ora cu o hotarare foarte importanta luata la nivel inalt pentru milioane dintre Romani, iar asta deoarece autoritatile guvernamentale cauta metode prin care sa imbunatateasca derularea obiectivelor PNRR.

Ministrul Sanatatii a decis sa suplimenteze numarul secretarilor de stat din cadrul ministerului, dar si infiintarea unei directii speciale care sa implementeze si sa monitorizeze PNRRR pentru obiectivele legate de sanatate, asa totul fiind detaliat in cadrul ordinului de mai jos care a si fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei deja.

“Prin OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul MRR, și OUG nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Au fost stabilite o serie de atribuții în sarcina Ministerului Sănătății în ceea ce privește implementarea reformelor și investițiilor cuprinse în PNRR al României. Prin HG nr. 496/2022 a fost înființată Direcția de implementare și monitorizare a PNRR, structură de specialitate în vederea implementării reformelor și de monitorizare a stadiului de îndeplinire a țintelor și jaloanelor cu privire la Planul naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul MRR.

Pentru îmbunătățirea activităţii la nivelul Ministerului, în vederea îndeplinirii funcțiilor şi atribuțiilor în condiții optime şi eficiente, precum și a unei mai bune coordonări a sarcinilor suplimentare ale ministerului legate de PNRR și ANDIS, prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune suplimentarea numărului de secretari de stat din cadrul ministerului.

Având în vedere complexitatea și atribuțiile specifice ale structurii nou înființate, Direcția de implementare și monitorizare a PNRR, în vederea realizării obiectivelor și scopului acestei structuri, astfel încât să fie implementate reformele specifice domeniului sănătate, înfiinţarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Organ de specialitate al administrației publice centrale în domeniul sănătății, care va avea drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sănătate, se impune suplimentarea numărului de secretari de stat din cadrul ministerului cu un secretar de stat. De asemenea, este necesară și suplimentarea numărului total de posturi din cadrul ministerului cu patru posturi, aferente cabinetului secretarului de stat.”