Exercitiile Militare de Amploare ale NATO in Europa cu 10 Tari Implicate

Exercitiile Militare Amploare NATO Europa 10 Tari Implicate

NATO desfasoara exercitii de amploare in mai multe regiuni din Europa in momentul de fata, militarii tarilor aliate aratandu-si forta si capacitatea de a lucra impreuna in conditiile unor operatiuni militare, iar asta in contextul in care razboiul din Ucraina e departe de final.

NATO prezinta o parte dintre exercitiile care sunt in plina desfasurare in momentul de fata, atat pe uscat, cat si pe mare, sau in aer, totul fiind gandit pentru a pune in evidenta tehnica militara de ultima generatie pe care tarile aliantei o au la dispozitie chiar acum.

“La fel ca NATO, un arici știe să se apere.

Unul dintre cele mai mari exerciții din regiune, exercițiul #Hedgehog22, este condus de 🇪🇪 Estonii și implică aproximativ 15.000 de soldați, din 10 Aliați NATO și națiuni partenere. Exercițiul își ia numele de la cuvântul estonian pentru arici, siil.

În mod unic, o mare parte a instruirii are loc pe teren public, permițând un mediu de antrenament extrem de realist. De asemenea, vede mobilizarea a peste 7.000 de soldați estonieni în rezervă ca parte a unui plan de apărare integrat. Activitatea de mult planificată are ca scop verificarea pregătirii de luptă a forțelor și consolidarea capacității trupelor multinaționale de a lucra împreună.

Scenariul exercițiului constă într-o aterizare amfibie, infanterie și armură care se sprijină reciproc în zonele rurale și urbane și în coordonare cu sprijinul aerian”