Ministrul Apararii: Anunturile Oficiale Importante, Deciziile Luate privind Salariile

Ministrul Apararii Anunturile Oficiale Importante Deciziile Luate Salariile

Ministrul Apararii a facut doua anunturi extrem de importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in primul rand vorbeste despre o foarte importanta intalnire avuta cu omologul sau din Israel, cu care a discutat despre problemele de securitate din Orientul Mijlociu, dar si Marea Neagra.

Ministrul Apararii a vorbit ieri despre o serie de schimbari extrem de importante pentru anumite tipuri de personal din institutiile publice pentru anumite tipuri de activitati, insa si pentru stabilirea cuantumului brut al soldelor de functie incepand cu data de 1 iulie a acestui an.

“Am avut, astăzi, o convorbire prin telefon cu ministrul Apărării din Israel, Benjamin Gantz. Am vorbit, cu precădere, despre subiecte de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre, dar și despre stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în domeniu apărării.Între forțele armate române și cele israeliene există o relaţie de colaborare consistentă și fructuoasă, iar astăzi am convenit cu omologul meu să continuăm activitățile de instruire în comun, să aprofundăm cooperarea în domeniul aerian şi naval, dar şi în domeniul tehnologiilor militare.

Am punctat, de asemenea, potenţiale proiecte de colaborare între România și Israel care vizează domeniul dezvoltării de capabilităţi. Am transmis omologului meu importanța pe care o au investițiile israeliene în România și am evidențiat excelenta cooperare cu Ambasada Israelului în România în vederea evacuării cetățenilor ucraineni de origine israeliană.

Prin completarea articolului 16 din anexa nr. VI la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se propune acordarea indemnizației de delegare/detașare în cuantum dublu personalului militar, polițiștilor, polițiștilor de penitenciare și personalului civil care participă la misiuni de instrucție, exerciții militare/polițienești, trageri și aplicații, în tabere sau în poligoane.

Daca ele au o durată mai mare de 24 de ore, pe teritoriul României, la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi au locul permanent de muncă, pentru care specificul activităţilor nu permite înapoierea la sfârşitul zilei de lucru în localitatea în care îşi au locul permanent de muncă.

Stabilirea cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie pentru personalul din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, începând cu data de 1 iulie 2022, la nivelul salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022.”