Criza Alimentara Provocata de Rusia, Conform Comisiei Europene

Criza Alimentara Provocata Rusia Comisiei Europene

Rusia ar provoca o criza alimentara globala, conform Comisiei Europene, iar mai jos institutia europeana incearca sa ne arate motivele care au stat la baza acestui anunt care nu vine tocmai ca o surpriza din moment ce am mai vazut in ultimele saptamani anunturi similare facute cu privire la situatia din Ucraina.

Comisia Europeana prezinta actiunile intreprinse de catre Rusia in Ucraina care au generat problema alimentara cu care se confrunta lumea in momentul de fata, o criza care s-ar putea acutiza in urmatoarele luni pe masura ce razboiul continua, iar pe de o parte granele ucrainiene sunt blocate in porturi, iar Rusia nu vinde ingrasaminte.

“Putin și invazia sa nejustificată a Ucrainei creează o criză care pune în pericol securitatea alimentară a milioane de oameni în multe părți ale lumii. Trupele ruse bombardează câmpurile ucrainene, nepermițând însămânțarea culturilor, jefuind stocurile de alimente și blocând porturile Ucrainei. Consecințele sunt bine cunoscute. Prețurile alimentelor și îngrășămintelor cresc vertiginos în multe părți ale lumii.”