DACIA Duster 3: Vestile PROASTE pentru Noul SUV Romanesc Inaintea Lansarii

DACIA Duster 3 Vestile PROASTE Noul SUV Romanesc Inaintea Lansarii

DACIA Duster 3 este noul model important de SUV care este pregatit pentru lansare de catre compania romaneasca DACIA, iar astazi vin o serie de vesti nu prea bune in legatura cu noua masina. Stiti deja ca DACIA Duster 3 este dezvoltata in totalitate in Romania si pregatita pentru lansare undeva pe la inceputul anului 2024, dar prezentarea din toamna anului 2023 va veni si cu unele vesti proaste pe care multi dintre cei care asteapta masina nu prea doreau sa le auda.

DACIA Duster 3 nu va fi lansata chiar din prima zi cu noi motoare pe care cei de la Renault le pregatesc pentru lansare in anumite modele de masini chiar de anul acesta, ci se va baza pe motoarele actuale. Conform informatiilor in legatura cu DACIA Duster 3, se pare ca modelele de anul viitor vor fi bazate tot pe motoarele Eco-G 1.0 de 100 de cai putere, care functioneaza si cu GPL, dar si pe motoarele 1.3 TCe care dezvolta 130 si 150 de cai putere.

DACIA Duster 3: Vestile PROASTE pentru Noul SUV Romanesc Inaintea Lansarii

DACIA Duster 3 va fi totusi oferit si intr-o versiune mild-hibrid de 12 V incepand din 2024, iar asta inseamna ca va avea si cutia de viteze EDC implementata de catre cei de la DACIA. Folosirea acestor motoare va fi posibila pana in 2027, cand intra in vigoare noile reglementari privind EURO 7, astfel ca de atunci DACIA Duster 3 va beneficia si de noile motoare pe care Renault le va lansa pentru modelele sale de masini chiar de anul acesta deja.

DACIA Duster 3 ar putea veni cu un motor 1.6 E-Tech care dezvolta 145 de cai putere, acesta urmand a fi folosit in Jogger incepand cu anul 2023, dar versiunea folosita este una mai simplificata decat cea din modelele Renault. Per total, DACIA Duster 3 urmeaza sa le ofere romanilor o combinatie de motoare vechi, fara ca vreunul dintre cele de ultima generatie de la Renault sa ajunga in masina cel putin pana in 2027, totul din cauza mentinerii costurilor de productie la un nivel redus.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie si usor mai scumpa decat modelele actuale din cauza costurilor mari ale hibridizarii, asa ca ramane de vazut cam cu cat anume vor creste in final preturile de vanzare.