Guvernul Romaniei: Nou Pachet de Masuri Decise de Coalitia de Guvernare

Guvernul Romaniei Nou Pachet de Masuri Decise de Coalitia de Guvernare

Guvernul Romaniei a anuntat un nou pachet foarte important de masuri care au fost decise de catre coalitia de guvernare pentru milioane de romani din toata tara, ele fiind extrem de importante pentru un numar foarte mare de oameni acum.

În această săptămână, un al treilea pachet de măsuri a fost decis la nivelul Coaliției. Venind în completarea demersurilor de până acum, vom sprijini românii și companiile care au dificultăți în a-și plăti ratele, pe care le vor putea amâna cu nouă luni. Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor de 700 de lei, iar salariații din sistemul public vor primi un sfert din diferența salarială cuvenită conform Legii salarizării unitare.

Așa cum am promis, cetățeanul este în centrul Programului nostru Guvernamental, iar pentru ca noi să menținem siguranța și dezvoltarea acestei țări folosim toate resursele pe care le putem accesa.

Am alocat cele mai mari fonduri pentru investiții de după 1989 – 88 de miliarde de lei. Mai ales în perioade de criză, cum din păcate trebuie să trecem acum, economia are nevoie de finanțare, de lucrări de infrastructură ample, de modernizare și de reformă a statului. Cele 96 de miliarde de euro – bani europeni din programele operaționale și din PNRR reprezintă resursa esențială pentru dezvoltare.

În întreaga țară, șantierele deschise vor recupera decalajele acumulate și vor oferi locuri de muncă, infrastructură modernă și oportunități pentru investitori. În aceste șase luni de guvernare, ne-am asigurat că menținem capacitatea de a absorbi aceste sume uriașe de bani prin sprijinirea constructorilor, afectați de creșterea prețurilor la energie, materie primă și forță de muncă. Peste 5 miliarde de lei au fost alocați pentru a absorbi aceste efecte negative, la care se adaugă alte 300 de milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de creșterea prețurilor.

Toate aceste măsuri, dublate de o abordare responsabilă a guvernării, au permis României să performeze la nivel european, într-o perioadă de crize multiple. Am reușit să accesăm resursele necesare printr-un efort intens, care a vizat atât implementarea PNRR, care ne oferă 30 de miliarde de euro, cât și cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027, adică alte 50 de miliarde de euro. În ciuda crizelor cărora le-am făcut față, a fost esențială capacitatea Guvernului și ministerelor de linie de a reprezenta interesele României cu profesionalism și eficiență.

Având toate aceste elemente, vă asigur că stabilitatea generată în plan politic de Coaliția de guvernare va continua să genereze României cea mai puternică formă de garantare a atingerii obiectivelor pe care cetățenii le au, bazată pe siguranță și dezvoltare. Am dat deja dovada capacității noastre de a acționa responsabil, decis, sustenabil, oferind reziliență și speranță într-o perioadă atât de complicată.”