Soldatii Armatei Romane si Franceze Participa la Noi Instructii Militare

Soldatii Armatei Romane si Franceze Participa la Noi Instructii Militare

Soldatii Armatei Romane se instruiesc in continuare cu cei francezi, care fac parte din fortele NATO trimise in Romania, iar mai jos puteti vedea o actiune de acest gen care a avut loc in Cheile Rasnoavei, aceasta fiind una dintre multiplele actiuni de acest gen desfasurate in ultima perioada.

Militarii romani au participat in ultima perioada la multe actiuni de instructie in compania celor trimisi de catre fortele aliate ale NATO in Romania, astfel ca vorbim doar despre o crestere a interoperabilitatii intre trupe in aceasta perioada.

„Instrucție multinațională în Cheile Râșnoavei.

Militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi s-au instruit în comun cu militari din Cadrul Batalionului 27 Vânători de Munte din Franța, în Cheile Râșnoavei.

Această activitate a reprezentat un bun prilej pentru a prezenta, compara și învăța tehnicile folosite în alpinism de către vânătorii de munte români și francezi, precum și pentru formarea deprinderilor necesare pentru a acționa ca luptător în mediul muntos.

În perioada 23 mai – 3 iunie a.c., militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”, alături de o grupă de cercetare din cadrul Diviziei Multinaționale Sud-Est, se instruiesc în comun cu militari din cadrul Batalionului 27 Vânători de Munte din Franța, în raionul Diham-Cheile Râșnoavei-Râșnov.

Programul de instruire include activități de alpinism, ședințe individuale de tragere cu armamentul din dotarea fiecărei structuri participante și exerciții demonstrative de rezolvare a unei situații tactice.

Acest schimb de experiență are ca principale obiective schimbul bilateral de proceduri și tehnici folosite de către vânătorii de munte, creșterea interoperabilității pentru asigurarea capacității de reacție într-un scenariu de apărare colectivă și consolidarea parteneriatului între cele două structuri participante.”