DIGI RCS & RDS Continua Investitiile in Retelele de Telecomunicatii din Romania

DIGI RCS & RDS Continua Investitiile Retelele Telecomunicatii Romania

DIGI RCS & RDS, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, isi continua investitiile in retelele active la nivel national pentru milioanele de clienti care platesc pentru serviciile oferite de catre companie. Cei de la DIGI RCS & RDS au anuntat direct pe propriul website faptul ca au actualizat din nou hartile cu acoperirea pe care o ofera in Romania pentru retelele 2G, 3G, 4G, semn ca au facut imbunatatiri pentru infrastructura in baza careia ofera servicii de telefonie mobila pentru clienti.

DIGI RCS & RDS a investit sute de milioane de euro pentru a le oferi clientilor din Romania servicii de telecomunicatii competitive, dar la preturile cele mai mici din piata romaneasca, iar asa a reusit sa se pozitioneze ca lider pe piata de portari timp de atatia ani. La fel ca in cazul actualizarilor anterioare, compania nu spune foarte clar unde anume a facut imbunatatiri in cazul acoperirii pentru clientii romani, dar probabil ca zonele cu semnal slab, sau inexistent au beneficiat de investitii.

DIGI investeste in acoperirea 2G, 3G, 4G, nu si in 5G

DIGI RCS & RDS Continua Investitiile Retelele Telecomunicatii Romania acoperire
Acoperirea DIGI Mobil in Romania. FOTO: DIGI Romania.

De-a lungul anilor, DIGI Mobil a reusit sa-si creasca acoperirea la aproximativ 98% din teritoriul Romaniei, un procent impresionant, care este totusi superior fata de acoperirea pe care o ofera Vodafone, sau Telekom, de exemplu, in Romania. Compania a creat inclusiv o infrastructura 5G in Romania, insa investitiile in aceasta au fost blocate in 2020, la putin timp dupa debutul pandemiei, si raman in acelasi stadiu inclusiv acum.

Este de presupus ca DIGI RCS & RDS isi va extinde si mai mult infrastructura 5G in cursul urmatorilor ani pe masura ce se va clafirica situatia frecventelor 5G in Romania, dar deocamdata investitiile sunt blocate de 2 ani de zile. In tot acest timp, compania are cele mai mici preturi pentru serviciile de telecomunicatii din Romania, este lider incontestabil pe partea de portari, si are parte de succes extrem de mare in Spania.

DIGI RCS & RDS va continua, cel mai probabil, sa-si extinda acoperirea pe partea de telecomunicatii in Romania, insa ramane de vazut cat de mult, cat de repede, si cand va reveni la investitiile in 5G.