Ministrul Apararii: Anuntul de Ultima Ora privind Republica Moldova, Razboiul si Romania

Ministrul Apararii Anuntul Ultima Ora Republica Moldova Razboiul Romania

Ministrul Apararii din Romania, Vasile Dincu, le transmite romanilor din intreaga tara un foarte important mesaj cu privire la ceea ce se intampla in prejma tarii noastre, inclusiv in Republica Moldova, el avand intalniri atat cu omologul sau din tara vecina, cat si cu viceprim-ministru ei.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre discutiile pe care le-a avut cu ambii in legatura atat cu razboiul din Ucriana, cat si cu o mult mai stransa colaborare intre tarile noastre, masuri care sunt necesare in aceasta perioada in care ambele tari sunt sub amenintarea directa a Rusiei.

“M-am întâlnit, astăzi, cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian. Am discutat împreună despre prioritățile și eforturile autorităților de la Chișinău privind parcursul european al Republicii Moldova, precum și despre implicarea activă a României în promovarea și adoptarea pachetului de proiecte la nivel UE (Facilitatea Europeană pentru Pace/EPF) destinat partenerului moldovean. 

Am vorbit și despre situația de securitate regională pe fondul agresiunii militare neprovocate şi brutale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, dar și despre impactul situației refugiaților asupra țărilor noastre. Am convenit să avem un dialog politico-militar constant pentru o acţiune cât mai eficientă şi coordonată, precum și să continuăm eforturile comune dedicate consolidării Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Moldova.

Parteneriatul strategic româno-moldovean necesită o coordonare continuă pentru o gamă largă de subiecte și implică, de asemenea, un dialog și o abordare strategică a aspectelor de interes comun. România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu Armata Națională a R. Moldova pentru beneficiul reciproc și pentru a sprijini eforturile acesteia privind modernizarea, cresterea capacității operaționale și a nivelului de interoperabilitate. L-am asigurat pe domnul ministru NOSATÎI de sprijinul deplin al României și de deschiderea totală pentru o coordonare strânsă în depășirea provocărilor cu care ne confruntăm în contextul actual de securitate. Cu fiecare întâlnire a noastră, parteneriatul nostru este mai puternic.”