Adrian Marinescu: Ultim Moment, Cand se Termina Pandemia, Atentionare pentru Romani

Adrian Marinescu le vorbeste milioanelor de romani din intreaga tara despre momentul in care pandemia din Romania se va termina, dar transmite si o foarte importanta atentionare pentru toti cei care fac parte din categoriile vulnerabile, spunandu-le ca trebuie sa se protejeze in continuare impotriva infectarii.

Adrian Marinescu spune ca Romania a intrat intr-o perioada de convietuire cu virusul, cea in care ar si trebui sa ramana, deci iesirea din pandemie ar trebui sa fie foarte aproape, chiar daca asta nu inseamna ca va disparea complet Coronavirus, ci doar ca transmiterea va fi mai redusa, iar carule nu la fel de grave.

“E clar ca ai nevoie de o testare extinsa pentru ca vrei sa ai un diagnostic rapid si vrei sa intervii. Daca nu faci lucrul acesta, e clar ca stim bine, orice tratament care a fost eficient in Coronavirus a insemnat eficienta in primele 7 zile, sau chiar mai repede. Din pacate, in Romania cei care au avut forme severe au ajuns mai tarziu decat trebuia la spital.

Romanilor le-a fost frica, dar au fost la un moment dat si presiuni foarte mari pe sistemul medical, si au fost probleme nu doar in zonele urbane, ci chiar si la sate, iar aici putem invata pentru viitor deoarece interventiile trebuie sa fie mai rapide, iar in momentul in care ai o varsta, ai boli asociate, trebuie sa mergi repede la spital.

Daca nu faci asta, inseamna ca din pacate exista posibilitatea sa ajungi la terapie intensiva si sa faci o forma severa, deci conteaza foarte mult. In momentul de fata se stinge pandemia, si chiar daca sunt cazuri izolate cu cazuri severe, ele inca mai sunt si trebuie sa ii protejam. Sigur viata noastra devine normala, interactionam, dar trebuie sa ii protejam pe cei vulnerabili.

Trebui sa o facem, si cred ca ei ar trebui sa o faca, pentru ca daca ai anumite boli cronice, faci transplant renal, etc, si faci o gripa, cred ca trebuie sa fii extrem, virusul inca mai umbla prin societate, nu se mai transmite la fel de mult, insa el exista, dar nu putem sa inchidem toata societatea deocamdata.

Virusul este in comunitate, dar se transmite foarte putin, exista o curba descendenta clara, si transmiterea este redusa. De la inceputul anului 2022 s-a trecut in perioada de convietuire a pandemiei, si dupa parerea mea, este etapa in care vom ramane.”