Volodimir Zelenski: Important Anunt de Ultim Moment in Plin Razboi in Ucraina

Volodimir Zelenski Important Anunt Ultim Moment Plin Razboi Ucraina

Volodimir Zelenski a publicat un nou anunt extrem de important pentru toata Europa in plin razboi intre Ucraina si Rusia, presedintele tarii noastre vecine vorbind pentru toata lumea despre importanta confirmarii statutului de tara candidata la aderarea la UE pentru Ucraina.

Volodimir Zelenski a vorbit despre discutiile avute cu Ursula Von der Leyen la Kiev in legatura cu aceasta cerere facuta de catre tara sa, ea urmand a fi analizata in perioada urmatoare, inainte de a se da o decizie finala cu privire la ea.

“Vă amintiți cum spera Rusia să captureze întregul Donbas la începutul lunii mai? Este deja a 108-a zi de război, este deja iunie. Donbas rezistă. Pierderile suferite de ocupanți inclusiv în această zonă sunt extrem de semnificative. În total, armata rusă are astăzi aproximativ 32.000 de suflete moarte. Pentru ce? Ce ți-a dat, Rusia? Nimeni nu poate spune acum cât va dura această ardere a sufletelor de către Rusia.

Dar trebuie sa facem totul pentru a-i face pe ocupanti sa regrete ca au facut toate astea, si sa-i tragem la raspundere pentru fiecare crima si fiecare greva la adresa frumosului nostru stat. Ultima faza a maratonului diplomatic care se va termina peste o saptamana si jumatate, a inceput chiar astazi. In acest maraton lucram impreuna cu Uniunea Europeana in cadrul unei singure echipe, iar aceasta echipa trebuie sa castige.

Sunt sigur ca in curand vom primi un raspuns cu privire la statutul de tara candidata a Ucrainei pentru aderarea la Uniunea Europeana, si sunt convins ca aceasta decizie va intari nu doar statul nostru, dar si intreaga Uniune Europeana. Scepticilor din Europa trebuie deasemenea sa li se spuna clar faptul ca mentinerea Ucrainei in afara Uniunii Europene este o actiune indreptata impotriva Europei.

Ocupantii rusi spun ca problemele poporului ucrainean au legatura cu faptul ca tara s-a apropiat de Uniunea Europeana, insa noi vom contina sa lucram la toate nivelurile diplomatice pentru a convinge europenii sa ia decizia corecta. Este foarte importanta pentru noi aderarea, si am avut discutii incurajatoare cu presedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen astazi la Kiev.

Sunt incurajat de sinceritatea aratata de ea cand a afirmat ca, Comisia Europeana va publica rapid concluziile sale vis-a-vis de cererea noastra de aderare la Uniunea Europeana. Ucraina va face toate eforturile necesare pentru a implementa schimarile cerute, le va face intr-o perioada foarte scurta de timp, si le va face corect.”