Armata Romana: Noi Informatii despre Traversarea Dunarii prin Vama Isaccea

Armata Romana Noi Informatii despre Traversarea Dunarii prin Vama Isaccea

Armata Romana a publicat noi informatii cu privire la felul in care se traverseaza Dunarea prin vama de la Isaccea, acolo unde au fost trimisi militarii tarii noastre pentru a ajuta cetatenii ucrainieni care vor sa ajunga in Romania, sau in alte zone din Europa, prin aceasta vama.

Armata Romana a adus un bac pe care il foloseste pentru a ajuta oamenii sa treaca Dunarea timp de 14 ore in fiecare zi, iar mai jos aveti mai multe detalii despre acest proces.

“”Este o misiune foarte importantă pentru noi. Este o misiune care vine în sprijinul populației civile și ne bucurăm că putem ajuta.” Colegul nostru, locotenentul Florin Jerlăianu, ne spune cum decurge misiunea bacului fluvial militar la Galați.

Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale a asigurat un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea.

Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.”