Ministrul Apararii: Informarea de Ultim Moment, Masurile privind Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Informarea Ultim Moment Masurile Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii a transmis o informare de ultim moment in legatura cu masurile care au fost luate in ceea ce priveste razboiul din Ucraina, o problema majora prezenta la granitele Romaniei, el intanindu-se cu presedintele Radei Supreme a tarii pentru a discuta situatia militara din regiune.

Ministrul Apararii spune ca au fost discutate masuri de ajutor pentru cetatenii ucrainieni, peste 1.1 milioane intrand in Romania de la debutul razboiului, dar si despre sprijinul pe care MApN il acorda persoanelor ranite in timpul razboiului, separat Vasile Dincu vorbind despre Academia militara de la Sibiu.

“Am avut, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întâlnire cu președintele adjunct al Radei Supreme din Ucraina, Oleksandr Korniyenko. Am discutat împreună despre evoluția conflictului din Ucraina și impactul acestuia asupra Securității din regiune. Am reconfirmat, cu acest prilej, sprijinul României acordat poporului ucrainean, atât în planul sancționării agresiunii neprovocate, brutale și ilegale a Federației Ruse asupra Ucrainei.

Cât și în planul umanitar, având în vedere că pe teritoriul statului român au intrat peste 1,1 milioane de refugiați cărora li s-a oferit sprijin în staționarea sau în tranzitarea României. Am vorbit și despre sprijinul pe care Ministerul Apărării Naționale român îl acordă persoanelor rănite rănite în timpul conflictului, precum și despre disponibilitatea pentru evacuarea medicală a acestora către alte state. 

Reputația Academiei, calificativele naționale și internaționale obținute peste ani, dar și gradul de încredere de care se bucură Academia ridicat sunt rodul calității procesului educațional și de cercetare științifică derulate aici, al pasiunii corpului profesoral de mare valoare, care oferă studenților o pregătire complexă, generală și de specialitate, de viitori lideri în sistemul național de apărare.

Pentru toate acestea suntem recunoscători cadrelor didactice și celor care conduc această instituție de elită a învățământului românesc. A fi militar în Armata României este, cu siguranță, mai mult decât o profesie, este un destin. Îi felicit pe toți cei care au făcut această alegere și pentru faptul că, prin munca și seriozitatea lor.

Cei care s-au pregătit pentru a urma o carieră în Ministerul Apărării Naționale vor activa în categoria de forțe cu ponderea cea mai mare în efective în rândurile armatei noastre– Forțele Terestre. Cea mai mare parte a militarilor care acționează la acest moment în teatrele de operații reprezintă Forțele Terestre. Sunt militari impecabil pregătiți, de la luptători până la comandanți.” a declarat oficialul.