RO-ALERT: Mesaje de ALERTA Succesive pentru Furtuna in Bucuresti

RO-ALERT Mesaje ALERTA Succesive Furtuna Bucuresti

RO-ALERT a fost folosit astazi de catre autoritatile din Bucuresti pentru a se trimite mesaje succesive si intarziate in legatura cu furtuna care a izbucnit in capitala, peste 2 milioane de oameni fiind vizati de alertele transmise de catre ISUBIF in cursul acestei dupa-amiezi, insa felul in care au fost gandite mesajele este cel putin ciudat.

RO-ALERT trebuia sa ne avertizeze cu privire la un cod rosu de avertizare meteorologica, insa in loc sa combine intr-un singur mesaj alertele, autoritatile au trimis mai multe, ceea ce mai mult ca sigur a generat destula suparare in randul multora.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod roșu, valabilă în data de 14.06.2022, interval orar 17:00-18:30, pentru Municipiul București.

Se vor semnala: averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.

În urmă cu scurt timp a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.
Recomandam cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

  • -pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • -sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • -închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • -evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.