Soldatii Armatei Romane s-au Antrenat cu Militarii Republicii Moldova

Soldatii Armatei Romane s-au Antrenat cu Militarii Republicii Moldova

Soldatii Armatei Romene si cei ai Armatei Republicii Moldova au participat la un exercitiu care s-a desfasurat in cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Lupta “Smardan” din Judetul Galati, totul in scopul cresterii cooperarii intre militarii celor doua armate in eventualitatea necesitatii desfasurarii unor misiuni impreuna.

Exercițiul de instruire în comun „Scutul de Foc 22.1” Activităţile militarilor din Batalionul 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” din Botoșani şi a studenților din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” din Chișinău, Republica Moldova, s-au desfăşurat într-un ritm alert în cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan” din judeţul Galaţi.

În praful poligonului, în tunetul loviturilor şi la temperaturi ridicate, militarii participanţi au demonstrat că efortul de la instrucţie se poate transforma în succes. Au fost executate diferite secvenţe de instruire, manevre de forţe, dar şi partea cea mai spectaculoasă, tragerile cu obuzierele calibru 152 mm. Proiectil după proiectil sau salvă după salvă, ţintele au fost nimicite.

În spatele reuşitei este multă muncă, o planificare riguroasă şi o execuţie pe măsură. „Scutul de Foc 22.1” demonstrează că structuri din cele două armate se pot instrui cu succes. Pentru modul exemplar de îndeplinire a obiectivelor, în cadrul ceremoniei, comandantul artileriștilor botoșăneni, locotenent-colonelul Codruț Obreja i-a felicitat pe militarii din cadrul detașamentelor Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun”, Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” din Chișinău și ai Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan”.  Ambele unități participante la evenimentul de instruire în comun poartă denumirea onorifică ,,Alexandru cel Bun”.