Google Chrome: Functia ASCUNSA Despre care Nu Stie Multa Lume

Google Chrome Functia ASCUNSA Despre care Nu Multa Lume

Google Chrome, cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de catre utilizatori din intreaga lume, are o functie secreta foarte bine ascunsa in cadrul sau, iar desigur ca foarte putini dintre utilizatorii sai stiu despre existenta ei. Vorbim despre o functie pe care cei de la Google au implementat-o special in Chrome pentru a simplifica viata oamenilor, ea fiind gandita pentru a facilita cautarile rapide facute prin intermediul motorului de cautare.

Google Chrome are ascunsa o functie speciala care ne ofera posibilitatea de a deschide o sectiune in cadrul browserului care ne permite sa cautam informatii in motorul de cautare indiferent daca navigam pe un anumit website, sau nu. Google a implementat aceasta functie in Chrome intr-un asemenea mod incat ea poate fi accesata doar de catre cei stiu cum sa o activeze, ea fiind disponibila ca un flag ascuns care trebuie activat manual.

Google Chrome: Functia ASCUNSA Despre care Nu Stie Multa Lume

Google Chrome Functia ASCUNSA Despre care Nu Multa Lume side search

Google Chrome permite activarea acestei functii prin accesarea chrome://flags, dupa care trebuie sa cautati Side Search in cadrul flag-urilor care devin vizibile, dupa care activati acel flag, si reporniti browserul vostru. Inclusiv in aceasta situatie, Google Chrome nu va afisa panoul lateral care permite cautare aprin motorul de cautare, activarea sa putand if facuta abia in momentul in care facem o cautare pentru orice avem nevoie.

Google Chrome permite activarea acestui panou special dupa ce efectuam o cautare in cadrul motorului de cautare Google, accesam unul dintre rezultatele afisate, iar apoi apasam un buton special cu litera G, care apare langa butonul pentru reincarcarea unei pagini. Din acel moment putem face orice fel de cautari prin intermediul motorului de cautare folosind acel panou lateral, totul fiind gandit pentru a fi cat mai usor de utilizat de catre noi.

Google Chrome are aceasta functionalitate implementata chiar si in cele mai recente versiuni ale sale, deci asigurati-va ca aveti una dintre cele mai noi instalate in calculatorul vostru pentru a va bucura de tot chiar acum.