Ministrul Apararii: Anuntul Important Privind Recrutarile si Veniturile Militarilor

Ministrul Apararii a facut un anunt foarte important privind recrutarile in Armata Romaniei care sunt deschise in aceasta perioada pentru oricine este interesat, dar si despre veniturile militarilor, care trebuie sa fie mult mai bune si mai atractive pentru a atrage noi oameni in fortele Armatei tarii.

Ministrul Apararii spune ca exista in momentul de fata 9.000 de dosare depuse de romani pe partea de recrutare, pe diverse pozitii, in Armata Romaniei, pentru 5.000 de locuri disponibile, ceea ce arata interes crescut al oamenilor, in ciuda razboiului.

“Am testat la tineri care este apetitul, si am vazut ca foarte multi tineri spun ca vor sa se inscrie pentru stagiul militar obligatoriu, spunand ca e pentru pregatirea personala, pentru ca nu stiu ce se poate intampla in viitor, pentru a avea chiar posibilitatea unei profesii de rezerva in cazul in care chiar au o problema, fie o chestiune si de securitate sociala asta.

Sunt unii, poate cei mai romantici, uite eu vreau sa-mi apar tara, familia, deci exista motivatii diverse. E adevarat, avem generatii mai multe tinere, care n-au avut razboi, n-au prins vremuri grele, si atunci ideea ca dintr-odata apare un razboi a fost un soc, si acest soc nu ne-a dat semne bune.

Avem acum campania de recrutare, atat pentru soldati, cat si pentru gradati profesionisti, cat si pentru voluntari, si vedem ca per total avem la vreo 5.000 de locuri disponibile undeva pe la 9.000 de dosare care s-au inscris, deci am mai si prelungit acum deoarece am vazut ca se mai inscriu oamenii pe masura ce au aflat, si cred ca incet, incet, va trebui sa facem niste reglari privind veniturile militarilor, si alte drepturi, e absolut necesar.

Nu stam foarte bine la chestiunea asta, nu suntem foarte atractivi, dar dupa ce facem chestiunea asta, cred ca vom reusi sa ne completam efectivele de care avem nevoie si cu oameni tineri, si cu oameni valorosi, pentru ca astazi avem nevoie de o armata de profesionisti, nu numai militari in sensul clasic pe care-l stiam noi, avem nevoie si de ciberneticieni, si de toate alte meserii.

Strategia de securitate nationala se schimba in foarte multe tari, legile, si inclusiv modul in care se dezvolta armata, am invatat multe lucruri de acolo, dar una din lectii este ca pentru a cuceri un teritoriu trebuie sa pui piciorul “acolo”, iar asta se face cu un armament modern.”