Romania isi Indeplineste Tintele Jaloanelor si Reformelor PNRR

Romania isi Indeplineste Tintele Jaloanelor si Reformelor PNRR

Romania isi indeplineste tintele jaloanelor si reformelor pe care PNRR le impune pentru ca banii europeni alocati acestui proiect important sa fie trimisi de catre Comisia Europeana in Romania, premierul tarii, Nicolae Ciuca, confirmand acest lucru in cadrul unui mesaj transmis astazi.

Nicolae Ciuca spune ca astazi s-au semnat inca 6 contracte care vor fi finandate prin intermediul PNRR, ele avand o valoare de 7.2 milioane de lei, obiectivul fiind reformarea si digitalizarea instrumentelor de planificare teritoriala si urbana.

România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Continuă contractările și avem, astăzi, confirmarea că există interes și că se fac toate eforturile pentru ca ceea ce România și-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență să se concretizeze în beneficiul cetățenilor.

Apreciez ritmul în care se lucrează și salut soluția unei platforme digitalizate prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a simplificat procedurile și a redus substanțial timpul de depunere și evaluare a proiectelor.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, astăzi, la semnarea primelor 6 contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, încheiate între autorități publice locale și MDLPA.

Este vorba de contracte în valoare de aproximativ 7,2 milioane de lei, care au ca obiect reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale. Acestea se adaugă primelor șapte contracte finanțate prin PNRR, din Componenta 5 – ”Valul Renovării”, semnate de guvern în data de 7 iunie.

De la jumătatea lunii mai 2022, când a fost deschisă platforma digitală pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, au fost depuse 3.261 de cereri de finanțare însumând mai mult de 1,6 miliarde de lei, aproape 60% din fondurile alocate acestei componente. Termenul de finalizare a apelului de proiecte este 30 iunie.