Ministrul Educatiei: Anuntul de Ultima Ora, Masurile pentru Milioane de Elevi

Ministrul Educatiei Anuntul Ultima Ora, Masurile Milioane Elevi

Ministrul Educatiei anunta o serie de masuri foarte importante care au fost, si vor fi adoptate pentru milioanele de elevi din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca el a confirmat ca urmeaza sa fie pornite noi concursuri pentru posturile de director pentru diverse scoli din toata Romania, chiar saptamana viitoare.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre planurile cadru pentru liceea, care se vor schimba pana in septembrie 2023, si ar trebui sa fie disponibile inainte ca legile educatiei sa fie adoptate in mod oficial de catre Parlamentul Romaniei, cel mai probabil undeva in cursul anului viitor.

“Depolitizare ii spuneti unui ministru care in 2015, la 8 ani dupa ce nu s-au mai organizat concursuri pentru ocuparea posturilor in sistemul de invatamant preuniversitar, a organizat concursuri in cadrul sau. Ii spuneti unui ministru care in 2021 a demarat din nou concursuri pentru ocuparea postului de director, si s-au ocupat 80% dintre posturile de director.

Posturile s-au ocupat avand in comisii, pentru prima oara in istoria Romaniei, reprezentanti ai mediului economic, ai mediului socio-economic, ai mediului economic, specialisti in resurse umane. In data de 27 iunie va demara cea de-a treia runda a concursului pentru ocuparea posturilor de directori, cele 1.700 care nu au fost ocupate pana in momentul de fata.

In data de 28 iunie vor putea sa isi depuna dosarele de candidatura colegii nostri care doresc sa fie directori. Asta despre depolitizare, in conditiile in care grupul dumneavoastra, eram in Guvern, a fortat crearea postului de secretar general in prefectura pentru ca nu aveam … ma opresc aici.

Planul cadru, in prima zi de mandat, la audiere in Parlament, in prezenta multora dintre dumneavoastra, am spus urmatorul lucru, il repet si il sustin, am gasit planuri cadru pentru liceu care aveau peste 10.000 de propuneri de schimbare. Nici macar cele care le elaborasera nu erau de acord cu ele. In acel moment am spus ca planurile cadru pentru liceu vor fi disponibile in septembrie 2023, asta spun si acum.

Pentru a avea o reforma reala a planurilor cadru, care inseamna lista disciplinelor, si a curiculumului, care inseamna ce inveti la fiecare disciplina odata definitivata lista si numarul de ore alocat saptamanal, e nevoie de legea educatiei care sa transpuna Romania Educata, si asta se va intampla. Vom prezenta in consultare Parlamentului legile educatiei, vor fi adoptate dupa ce vor suferi imbunatatiri, apoi vom avea 100 de acte subsecvente, totul pana in septembrie 2023.”