WIND SPRING 22: Soldatii Armatei Romane au Participat la Noi Exercitii Militare

WIND SPRING 22 Soldatii Armatei Romane Participat Noi Exercitii Militare

Soldatii Armatei Romane si-au continuat in aceasta perioada stagiile de pregatire, “leii de aur” instruindu-se in cadrul Centrului National de Instruire Intrunita “Getica” din Cincu, in cadrul unui exercitiu care se numeste WIND SPRING 22.

Armata Romana spune ca aceste exercitii au avut la baza rezolvarea unor situatii tactice care au fost executate de catre militarii aradeni, iar mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat aveti mai jos.

,,Leii de aur” se instruiesc așa cum vor lupta Militarii Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu” continuă instrucția în Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica” din Cincu, în cadrul exercițiului “WIND SPRING 22”.

Exercițiile de rezolvare a unor situații tactice (STX) executate de către militarii arădeni au predominat în câmpul de instrucție, acestea reprezentând cadrul ideal pentru aplicarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor exersate.

Scenariul tactic pentru armamentul greu de infanterie a constat în sprijinirea trupelor debarcate de pe transportoarele de luptă. Ocuparea pozițiilor de tragere a presupus identificarea locului favorabil, atât pentru executarea misiunilor de foc, cât și pentru a oferi adăpostire și mascare. Pentru infanteriștii arădeni, efortul principal a fost reprezentat de reacția la contact cu inamicul, folosind caracteristicile terenului de instrucție pentru a realiza înaintarea spre contact.

Pornind de la cel mai mic detaliu necesar neutralizării acestuia, un observator înaintat a constituit elementul critic pentru descoperirea poziției adversarului și coordonarea activităților forțelor proprii.

Exercițiile de rezolvare a unor situații tactice reprezintă prilejul ideal atât pentru a verifica deprinderile militarilor, cât și pentru a dezvolta și întări coeziunea structurii, în vederea îndeplinirii obiectivelor de instruire.

Sistemele MILES instalate pe tehnica, echipamentele și armamentul militarilor oferă posibilitatea simulării tragerilor reale și executării exercițiilor tactice în condiții cât mai aproape de realitate.