Volodimir Zelenski: Ucraina Merita sa Adere la Uniunea Europeana

Volodimir Zelenski Ucraina Merita Adere Uniunea Europeana

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a afirmat ca tara sa merita sa adere la Uniunea Europeana, dar intai sa primeasca statutul de tara candidata la aderare, ceva care este cerut cu insistenta de catre liderul tarii in ultima perioada, si ceva pentru care a primi promisiuni serioase de la multe tari deja.

Volodimir Zelenski face lobby constant pentru ca Ucraina sa primeasca in cursul acestor zile statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana, iar asa ea sa isi inceapa in mod oficial parcursul european, desi aderarea in sine se va intampla abia peste cativa ani de zile, nu chiar atat de repede.

“Cu câteva zile înainte de decizia istorică a Uniunii Europene cu privire la Ucraina, la Amsterdam a avut loc teletonul caritabil Embrace Ukraine – StrivingTogether.

Sunt sigur că nimeni nu are nicio îndoială că Ucraina ar trebui să ia o decizie pozitivă. O meritam! Și au meritat nu numai curajul și lupta noastră pentru libertate. Sunt recunoscător tuturor celor care ne susțin. Mulțumesc pentru această sinceritate, Amsterdam!”