Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Ordonanta de Urgenta de Interes National

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Ordonanta Urgenta Interes National

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o noua ordonanta de urgenta care vine cu o serie de schimbari extrem de importante de interes national pentru milioane de romani din toata tara, si vorbim despre modificari care sunt facute pe mai multe domenii, insa mai jos vedeti unele dintre cele pentru DSP-uri.

Ministrul Sanatatii explica mai jos o serie de foarte importante schimbari pe care le face la nivelul intregii tari, ordonanta de urgenta care a fost publicata in procesul de transparenta publica putand fi adoptata in viitorul apropiat, dar poate cu unele modificari in raport cu varianta publicata pana acum.

“Articolul 18 se modifică și va avea următorul cuprins:(1) Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sunt conduse de un director executiv, care este ajutat de un director executiv adjunct de sănătate publică și de un director executiv adjunct economic.

În vederea ocupării prin concurs a funcției de director executiv, candidatul trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic, să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor, şi să îndeplinească una dintre următoarele condiţii: să fie medic specialist sau primar în specialitatea Sănătate publică şi management.

Să fie absolvent al unui masterat sau doctorat în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate, organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii. Să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar sau management al serviciilor de sănătate,, avizate de Ministerul Sănătății în baza criteriilor de calitate stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

În vederea ocupării prin concurs a funcției de director executiv adjunct de sănătate publică, candidatul trebuie să fie medic specialist sau primar, indiferent de specialitate, să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor și să îndeplinească una dintre următoarele condiţii: să fie medic specialist sau primar în specialitatea Sănătate publică şi management, Igienă, sau Epidemiologie; să fie absolvent al unui masterat sau doctorat în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate, organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.

Să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate avizate de Ministerul Sănătății în baza criteriilor de calitate stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii. Persoanele care ocupă funcţii dintre cele prevăzute la alin. (1) sunt numite prin act administrativ al ministrului sănătăţii, în urma promovării concursului pentru ocuparea postului, organizat în condiţiile legii.”