DACIA Duster 2024: Tractiunea integrala oferita cu un sistem Nou pentru serie

DACIA Duster 2024 Tractiunea integrala oferita sistem Nou serie
FOTO: Dacia.

DACIA Duster 2024 este, dupa cum prea bine stiti deja, in plin proces de dezvoltare la DACIA in vederea lansarii pe pietele din intreaga lume in cursul anului urmator, insa intre timp apar informatii diverse vis-a-vis de masina. Cele mai recente dintre ele, venite de la presa din Franta, sugereaza faptul ca Duster 2024 urmeaza sa fie lansat cu un sistem de tractiune integrala inedit in raport cu ceea ce am primit pana in momentul de fata de la companie.

DACIA nu vrea sa renunte la tractiunea integrala pentru SUV-urile sale, chiar daca implementarea sa ar fi mai dificila in acestea din cauza platformei CMF-B, insa vrea totusi sa o ofere, dar intr-un mod inedit. Spun ca este inedit pentru ca vorbim despre integrarea unui motor electric in Duster 2024, el urmand a fi atasat puntii spate, pentru a oferi tractiune in anumite situatii, deci nu este de asteptat ca el sa functioneze permanent in timpul condusului.

Conform informatiilor de pana acum, e posibil ca noul SUV sa foloseasca acel motor electric pentru tractiune integrala doar in situatiile in care masina pierde aderenta, sau atunci cand este folosita pe teren accidentat. Practic, Duster 2024 devine o masina hibrida prin integrarea unui motor electric, iar marea intrebare este daca aceasta versiune va fi lansata chiar de la bun inceput, sau va veni mai tarziu, la o data pe care deocamdata nimeni nu o cunoaste.

DACIA trebuie sa renunte din 2025 la motoarele pe combustie interna, in baza unei hotarari luate chiar ieri de catre Comisia Europeana, deci pana atunci trebuie sa aiba o gama complet electrica de masini. Integrarea hibridizarii in Duster 2024 va fi un prim pas in aceasta directie, dar va fi nevoie de mai mult pentru toata gama de masini care sunt vandute de catre compania romaneasca in momentul de fata, mai ales in ceea ce priveste controlul costurilor.

Stim ca noul model de SUV romanesc va fi lansat in toamna anului 2023, insa in magazine ar putea ajunge mult mai tarziu, cel mai probabil abia undeva prin 2024.