Microsoft alerteaza utilizatorii Android privind un malware periculos

Microsoft alerteaza utilizatorii Android malware periculos

Microsoft a emis o alerta foarte serioasa pentru miliardele de utilizatori care folosesc telefoane cu sistem de operare Android in momentul de fata, iar asta deoarece un nou atac este in plina derulare in anumite zone de pe glob, iar din cauza lui oamenii pot ramane fara bani, fara sa isi dea seama ce se intampla de fapt.

Conform informarii publicate de catre cei de la Microsoft, un tip de malware pentru Android care a fost gandit pentru a abona oamenii la servicii premium fara ca ei sa stie, dezactiveaza inclusiv conectivitatea Wi-Fi, acest malware fiind unul dintre cele mai evoluate care a fost descoperite pana acum de catre companie.

Hackerii care au gandit acest malware, au hotarat ca el sa inceapa sa functioneze doar daca victima foloseste serviciile unui anumit operator de telecomunicatii, abonand automat oamenii la servicii premium fara ca ei sa vada vreunul dintre mesajele SMS legate de abonare, totul fiind ascuns automat de catre malware.

Microsoft alerteaza utilizatorii Android malware periculos toll
FOTO: Microsoft

“În comparație cu alte subcategorii de fraudă de facturare, care includ frauda prin SMS și frauda prin apeluri, frauda cu taxe de trecere are comportamente unice. În timp ce frauda prin SMS sau frauda prin apeluri utilizează un flux de atac simplu pentru a trimite mesaje sau apeluri către un număr premium, frauda cu taxe are un flux complex de atac în mai mulți pași pe care dezvoltatorii de malware continuă să îl îmbunătățească.

De exemplu, am văzut noi capabilități legate de modul în care această amenințare vizează utilizatorii anumitor operatori de rețea. Își efectuează rutinele numai dacă dispozitivul este abonat la oricare dintre operatorii de rețea țintă. De asemenea, în mod implicit, folosește conexiunea celulară pentru activitățile sale și obligă dispozitivele să se conecteze la rețeaua mobilă, chiar dacă este disponibilă o conexiune Wi-Fi.”

Exact precum alte tipuri de malware de acest gen, cei de la Microsoft spun ca si acesta infecteaza telefoanele dupa ce oamenii instaleaza aplicatii infectate, asa ca trebuie sa aveti extrem de mare grija ce anume instalati in dispozitivele voastre pentru a nu risca sa deveniti victime ale celor care vor sa va fure banii cu orice pret.