Ursula Von der Leyen: Rusia vrea sa distruga Ucraina, dar Comisia Europeana nu-si sisteaza ajutorul

Ursula Von der Leyen Rusia vrea distruga Ucraina Comisia Europeana nu sisteaza ajutorul

Comisia Europeana, prin vocea presedintelui Ursula Von der Leyen, spune ca obiectivul principal al Kremlinului este de a distruge militar, economic si politic Ucraina prin razboiul pe care il desfasoara din 24 februarie, iar pana acum unele dintre aceste obiective au fost indeplinite de catre rusii trimisi de la Moscova.

Ursula Von der Leyen spune ca actiunile luate pana acum de catre Comisia Europeana nu va lasa acest lucru sa se intample, iar in aceasta idee a mobilizat pana acum ajutor in valoare de 6.2 miliarde de euro pentru Ucraina, insa ajutorul nu se va opri aici deoarece mai sunt multe de facut pentru a ajuta tara invadata.

Scopul Comisiei Europene este de a ajuta Ucraina sa isi reconstruiasca localitatile distruse de razboiul pornit de catre Rusia, insa intre timp sustine tara politic, economic, financiar, si sanitar, astfel incat ea sa reziste cat poate de mult, si intr-un final sa castige conflictul in care a fost trasa de catre rusi in luna februarie.

„Scopul Kremlinului este distrugerea militară, politică și economică a Ucrainei. Nu putem și nu vom lăsa să se întâmple asta. De la începutul războiului, UE a mobilizat aproximativ 6,2 miliarde EUR în sprijin financiar.

Cu sprijinul nostru, prietenii noștri ucraineni pot reconstrui Ucraina nu doar așa cum a fost, ci așa cum își doresc tinerii să fie. Acest lucru poate suna prea ambițios, deoarece bombele rusești continuă să cadă, dar nimic nu este imposibil pentru oamenii curajoși din Ucraina.”