Soldatii Armatei Romane s-au Antrenat cu Grupul de Lupta al NATO

Soldatii Armatei Romane Antrenat Grupul Lupta NATO

Soldatii Armatei Romane participa in aceasta perioada la o tabara militara la Vatra Dornei, unde au loc sesiuni de antrenament intre parasutistii Grupului de Lupta al NATO si vanatorii de munte romani, iar clipul video de mai jos prezinta cat se poate de bine ceea ce fac ei.

Armata Romana spune ca alte activitati de antrenament vor avea loc in perioada urmatoare pentru ca soldatii romani sa aiba o cooperare mult mai buna cu soldatii NATO in orice fel de actiuni ar intreprinde daca sunt chemati in misiuni.

“Grupul de Luptă al NATO, la instruire cu militarii români.

În perioada 28 iunie – 8 iulie, în tabăra militară de la Vatra Dornei au avut loc sesiuni de antrenament între parașutiștii Grupului de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) și vânătorii de munte români. După încheierea măsurilor de coordonare și repetarea procedurilor, soldații francezi și români s-au antrenat în luptă urbană.

Această secvență s-a desfășurat de-a lungul a zece zile de instruire în comun, bogată ca schimb de experiență și de cunoaștere reciprocă a procedurilor.

Vor urma multe alte activități de antrenament, subliniind dorința de a participa împreună la întărirea poziției de apărare și descurajare a Alianței pe flancul estic al Europei.”