Lituania: Cererea foarte Importanta facuta de Presedintele Nauseda

Lituania Cererea Importanta Presedintele Nauseda

Lituania este una dintre tarile cele mai expuse razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca are o granita mare cu Belarus, tara care a facilitat lansarea de atacuri impotriva Ucrainei, deci poate fi oricand vizata de atacuri similare daca rusii si bielorusii ar decide ca tarile NATO sunt o tinta buna pentru armatele lor.

Lituania cere Occidentului o taiere cat mai rapida a relatiilor economice cu Rusia, avand in vedere santajul pe care tara il tot face in ceea ce priveste furnizarea de gaze naturale, sau petrol, asa ca o eliminare a oricaror legaturi ar fi un semnal foarte puternic si pentru incheierea razboiului care se desfasoara in momentul de fata.

Lituania a cerut inca de la inceputul razboiului masuri mai dure impotriva Rusiei, spunand in repetate randuri ca rusii raspund doar la masuri ferme din partea Occidentului, dar desigur ca nu au fost ascultati, si e greu de spus cand anume ar putea fi ascultati, avand in vedere dependenta occidentului fata de Rusia.

“Puteți vedea clar că politica, care a fost fără iluzii față de Rusia, a funcționat mult mai bine decât așa-numita realpolitik sau politică realistă, care provoacă acum mari bătăi de cap unor țări occidentale.”